Menu Sluiten

Wat Zijn Duurzame Energie Toepassingen In De Streek Van Dendermonde

Wij zijn gecertificeerde* airco installateur Hamme en Waasland. Wat in 2002 begon als technieker bij Daikin Europe te Oostende is gegroeid naar een volwaardige installateur airco en warmtepompen voor de regio Hamme en omstreken.

92435919243591

More info

tags: Energie Oplossingen – Duurzame Energie – Overzicht Energie Oplossingen – Advies Energie Oplossingen – Expert Energie Oplossingen – 

Wenst u meer info over wat zijn duurzame energie toepassingen in de streek van dendermonde kijk dan vlug op https://lec-energysolutions.be/ | Wat Zijn Duurzame Energie Toepassingen In De Streek Van Dendermonde

Energie – Wat zijn duurzame energie toepassingen in de streek van Dendermonde?

Duurzame energie is een term die we steeds vaker horen. Maar wat houdt duurzame energie eigenlijk precies in? En welke toepassingen zijn er mogelijk in de streek van Dendermonde? In dit artikel gaan we dieper in op duurzame energie en waarom het zo belangrijk is in deze regio.

Duurzame energie is energie die wordt opgewekt uit natuurlijke bronnen zoals zon, wind, water en biomassa. Het grote voordeel van duurzame energie is dat deze bronnen onuitputtelijk zijn en geen schadelijke stoffen uitstoten bij de productie van energie. Dit in tegenstelling tot fossiele brandstoffen, zoals olie, gas en kolen, die op den duur opraken en zorgen voor vervuiling.

In de streek van Dendermonde zijn er verschillende toepassingen van duurzame energie mogelijk. Een van de bekendste en meest gebruikte vormen is zonne-energie. Zonnepanelen, die op daken van woningen en bedrijven geplaatst worden, zetten zonlicht om in elektriciteit. Dankzij de vele zonuren in België kan deze vorm van duurzame energie goed benut worden in Dendermonde.

Een andere toepassing van duurzame energie is windenergie. In de regio zijn er meerdere windmolenparken te vinden, zoals het park langs de E17 in Zele. Windmolens zetten wind om in elektriciteit, wat weer gebruikt kan worden voor huishoudens en bedrijven. Hoewel er discussie bestaat over de impact van windmolens op het landschap, dragen deze wel bij aan het verminderen van CO2-uitstoot.

Een derde vorm van duurzame energie die steeds meer terrein wint, is biomassa. Biomassa is organisch materiaal zoals hout, mest en afval, dat gebruikt wordt als brandstof voor het opwekken van energie. In Dendermonde zijn er verschillende bedrijven die gebruik maken van biomassa, zoals een biogasinstallatie in Baasrode.

Naast deze bekende vormen van duurzame energie, zijn er ook nog andere toepassingen mogelijk in Dendermonde. Zo wordt er geëxperimenteerd met getijdencentrales in de Schelde, die energie opwekken door middel van het verschil tussen eb en vloed. Ook wordt er onderzoek gedaan naar waterstof als brandstof voor voertuigen.

De streek van Dendermonde zet zich steeds meer in voor duurzame energie. Zo heeft de stad een klimaatactieplan opgesteld, waarin de doelstelling is om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. Dit betekent dat er geen uitstoot meer is van broeikasgassen en dat alle energie lokaal wordt opgewekt. Duurzame energie speelt een belangrijke rol in het behalen van deze doelstellingen.

Niet alleen de overheid, maar ook bedrijven en inwoners van Dendermonde kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst. Zo kunnen bedrijven investeren in zonnepanelen of windmolens en huishoudens kunnen kiezen voor groene energie van lokale producenten. Daarnaast is het belangrijk om bewust om te gaan met energie, door bijvoorbeeld te kiezen voor LED-verlichting en de thermostaat een graadje lager te zetten.

Kortom, er zijn in de streek van Dendermonde verschillende duurzame energie toepassingen mogelijk. Deze vormen van energieopwekking dragen bij aan een beter klimaat en verminderen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Het is belangrijk dat we allemaal ons steentje bijdragen en kiezen voor duurzame energie, zodat we samen een groener en schoner Dendermonde kunnen creëren.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Wat zijn duurzame energie toepassingen in de streek van dendermonde

!–StopPubText–>.